Etusivu

Esittely

Jäsenet

Esitelmävuorot

Linkit

KIIKALAN LIONS CLUB 40 ENSIMMÄISTÄ VUOTTA

-Ensiaskeleet Klubin perustamiseksi-

Elettiin vuotta 1968, kun 17 asiasta kiinnostunutta herrasmiestä kokoontui Kiikalan kunnantalolle suunnittelemaan perustettavaa Lions Klubia. Vuosi vaihtui ja 10. tammikuuta 1969 on Kiikalan Lions Klubin perustamispäivä. Tuolloin 19 henkeä, 23:sta kutsutusta oli paikalla Kiikalan kunnantalolla perustamassa Klubin. Kuusjoen Lions Klubi oli aktiivisesti tukemassa Kiikalaan perustettavaa omaa klubia ja toimii myös Kiikalan klubin kummiklubina. Klubin ensimmäiseksi presidentiksi valittiin Pentti Simola. Klubin nykyisistä jäsenistä Ossi Perkiö on ainut perustajajäsen klubissa. Uuden Klubin veljille oli tärkeää järjestää perustamisjuhla. Perustamisjuhla pidettiin salossa hotelli Rikalassa 21. Maaliskuuta 1969. Matkaan Kiikalasta lähdettiin oikein Vainion Liikenteen linja-autolla, ihan vaan varmuuden vuoksi linja-autolla. Perustamisjuhlaa vietettiin arvokkaasti ja asiaankuuluvin juhlamenoin,parasta painiketta nauttien.

-Klubin alkutaival-

Yhdistyksissä yhdistävänä tekijänä on yhteinen tunnusmerkistö, lippu ja viiri. Kiikalan Klubin pöytäviirin hankinnasta tehtiin päätös ensimmäisessä klubikokouksessa, helmikuussa 1969. Viirin suunnitteli jo edesmennyt perustajajäsen, Eero Eskola. Klubin lippu hankittiin 10-vuotis juhlaan edesmenneen perustajajäsen Matti Isotalon aloitteesta. Lipun naulaus suoritettiin 10-vuotis juhlassa 10. Tammikuuta 1979, siis päivälleen 10 vuotta perustamispäivästä lukien. Varojen hankinta on merkittävä osa Lions toimintaa, mahdollistaen erilaisten hyväntekeväisyys aktiviteettien toimeenpanon. Klubissa on vuosien aikana ollut menenlaisia varojenkeräys aktiviteettia, mm.

  • myyty verokalentereita yhdessä kuusjoen Klubin kanssa
  • kerätty tukkeja
  • istutettu metsää
  • avustettu sotainvalidien viljan keräyksessä

Kaikki tämä on vaatinut veljiltä periksi antamatonta talkoohenkeä joka puolestaan on vahvistanut yhteenkuuluvuutta ja veljeshenkeä.

-Palvelua paikkakunnan parhaaksi-

Klubi on pyrkinyt toimimaan ja avustamaan oman paikkakunnan ihmisiä ja yhteisöjä. Vanhainkodille on avustettu pianon sekä ehtoollisastiaston hankinnassa.Seurakuntatalon seinälle vuonna 1974 hankitun sankarivainajien muistotaulun rahoituksessa on avustettu. Klubi on tuottanut Kiikala aiheisen kaitafilmin 1978 joka 2009 digitoitiin DVD formaattiin. Vuosittain jaamme kouluille stipendejä. Kaikki aktiviteetit olemme tehneet poikamainen pilke silmäkulmassa, emme suinkaan otsa rypyssä.